by admin22 admin22
Polcelosztási módok
 • állvány mező: egy függőleges polcsorból álló egység
 • állvány sor: egy vagy több, összefüggő mezőből álló állvány
 • alap mező: négy Salgó profil és az egymás fölötti polcok, valamint a tartozékok által alkotott komplett egység
 • sorolt vagy kiegészítő vagy fűzött mező: két Salgó profil és az egymás fölötti polcok, valamint a tartozékok által alkotott egység, amely egy szomszéd mezőhöz kapcsolva válik komplett egységgé
 • polc köz: polc teteje és a következő polc alsó éle közti távolság
 • kiegészítők: a komplett Salgó polcrendszer használhatóságát javító, az alap funkciókat bővítő elemek (pl. polcosztó, kidőlés gátló, túltolás gátló, stb.)

 

A salgó polc szerelés folyamata

 

 1. Határozzuk meg a polcszint magasságokat. Tegyük egymásra a láb profilokat és jelöljük meg filctollal, hogy hova kerülnek, majd a polcok. Rakjuk fel a saroklemezeket. Pl.: 1981 mm láb profilnál általában elég 2 szinten. A saroklemez alsó lyukba tegyük a csavart. Felrakhatjuk a talplemezt is.
 2. Állítsuk a felsőpolcot a talajra, csavarozzuk össze a lábprofilokat a polccal és a saroklemezzel a csavarokat csak lazán, húzzuk meg.
 3. Az alsópolcot is csavarozzuk a helyére a csavarokat, itt se húzzuk szorosra.
 4. A saroklemezeket az ábrán látható módon kell elhelyezni. Polcosztás és saroklemez szint a fentiek szerint.
 5. A további polcokat a kívánt polcosztásnak megfelelően helyezzük el.
 6. Fordítsuk 180 fokkal az állványrészt. Szereljük fel az alapmező másik két oszlopát az előzőek szerint.
 7. Állítsuk fel az állványt. Egy fenti saroklemez szinten vízmérték segítségével sima talajon húzzunk meg minden csavart. Majd mindet húzzuk meg Lehetőleg az állványt a helyén, célszerű beállítani. Ha kiegészítő mezős a szerelés, csak az egymás után való sorolás után laza szerelés után kell elkezdeni a csavarok meghúzását.
 8. További állványmezőket fenti leírásnak megfelelően állítsuk össze és rögzítsük egymáshoz, így biztosíthatjuk a kellő merevséget.
 9. Az állványokat teherviselő falhoz vagy a padlóhoz, vagy egymáshoz fent összekötővel kell rögzíteni, ha az állvány magassága nagyobb, mint az állvány mélység négyszerese.